(8) Čočka bez masa A la Lochy

25.02.2012 11:59

   Nejdříve dotaz, co uděláš s nálevem od okurek? Vim, hovada to vypijou, a ostaní? Docela supr je možnost scedit, a nalít do čočky když ji necháváš přes noc namočit. Pak nemusíš používat ocet.  Nepoužívat při zlaté čočce, chuť by byla jednolitá.

          Čočku necháme namočit, ty se běž vymočit a spát.  Necháš pomalu vařit, mezitím uvař neloupanou mrkev, dej ji víc, nmáš tam maso. Pak pokrájej na kostky. Mezitím rozpust sádlo (olej může být taky), přidej nahrubo nakrájenou cibuli a pěkně do sklovita osmaž. Před koncem přidej oloupanou nakrájenou mrkev, a na najvyší horkost na krátko speč, a pořádně osol.Vypni teplotu přidej kari (co porce to polévková lžíce kari) a stále míchej, kari nezhořkne. Je li čočka hotová v míchej obsah pánve, (ne své přítelkyně). 5 minut míchej, vše se spojí a pak nech odstát.