(1) Celerová bomba

02.10.2011 16:00

No a čím jiným začít než naší Křesánovskou pochoutkou.

   Kotletu, kotlety, nebo krkovičku, měly by být tlusté asi 1 cm a s kostí (nemusí být), jemně naklepej tupou stranou nože, osol opepři dle chuti. Na pekáč rozetři sádlo, na něj polož připravené maso. Teď na hrubo nastrouhej celer, (je to dřina), celer dělej jako poslední, jinak ti zhnědne. Nastrouhaný celer dej na maso tak že vytvoříš velký kopeček, kopec, na každé maso zvlášť. Tak aby okraje masa byly vidět. Nezakrývat, nepodlívat.

      Dej do předhřáté trouby a peč na 250° asi 25 minut. Zde záleží na masu a troubě, tak raději vyzkoušej po 20 minutách. Píchni do masa a pokud tím projede bezzaváhání, je hotovo. Příloha je na tobě, ale šťouchané brambory s masivní účastí bylinek je to nejlepší.

 

A je celer zdravej?

www.fiftyfifty.cz/Celer-neni-jen-prirodni-afrodiziakum-2239160.php