Kdo zaváhá nežere

     heslo více počeních rodin, part, a prostě tam kde se dobře vaří a je komu.

         A co tomu vlastně předchází, recepty, velmi fádní slovo, ale je dobré že se někdo naučil psát a zachytil pro nás a naše potomky všechny návody či kulyšárny týkající se jídla.

        Někdy na počátku devetenáctého století, prohlásil jeden "man" na patentovym úřadě. "Zavřem, vše už bylo vynalezeno". A Bylo?   Jsou milióny lidí kteří vaří podle sebe, nebo si vylepšují receptury, či přicházejí s novinkami, nebo objevují receptůry našich šikovných babiček , (myslíte že vařili i naši dědečkové), a neserou se s tím do televize.

     Možná je to škoda, pak člověk vynaleze co bylo už vynalezeno.   I tak to kuchtíka zahřeje u srdíčka pokud se povede co povést se má. Proč se nepodělit o své, vypůjčené, okoukané ale hlavně vyzkoušené receptůry.

     Dodejme, vše je psáno v lidštině, (pisatel si myslí že i s humorem). Každý recepis může mít stovky podobných bratříčků, neboť variace a český človíček, patří k sobě. Nejsou uváděny poměry potravin či koření pokuď to není nutné, na co, že jo. Všeho s mírou. Najdeš zde i recepty převzaté, (odkazy na jiné stránky, ne nudné), které nějak zaujaly, a pokud byly vyzkoušeny možná i glosu. Ale znáš to, po dobrém jídle je supr postel či hospoda, klávesnice asi ne.

     A to nejdůležitější na konec. Jídlo může vypadat úchvatně, chutnat výborně, ale pokud po sobě nedáš do pucu kuchyň, chválit se můžeš sám.

                                                                                                Lochy

Recepty

(10) Hemendex z Křesánova

31.03.2012 12:00
      Počítám s devíti lidmi, prázdnou ledničkou a nejmíň platem vajec.            Vše co zbylo z akce nakrájim na větší kousky, (můžou být i brambory, uvařené a oloupané), na vymaštěný plech, (sádlem prosím, to prasátko nebylo...

(9) Vajíčková smaženice

31.03.2012 11:05
   Přátelé, serte na cholesterol, toto jídlo dobře udělané je jako mana, ale hlavně variace na něj sou neskutečné.            Dělášli je po ránu, přivstaň a hoďku je nech oteplit v pokojové teplotě. Nemyslym tvoje vejce, voe. Slaninku, (je jedno jakou,...

(8) Čočka bez masa A la Lochy

25.02.2012 11:59
   Nejdříve dotaz, co uděláš s nálevem od okurek? Vim, hovada to vypijou, a ostaní? Docela supr je možnost scedit, a nalít do čočky když ji necháváš přes noc namočit. Pak nemusíš používat ocet.  Nepoužívat při zlaté čočce, chuť by byla...

(7) Čočka, zlatá

25.02.2012 11:24
     Čočku si přes noc, nebo na 3 hodiny namoč, pak uveď do varu, stáhni teplotu a pomalu vař. Čas neuvádim oheň, elektrika, každý vaří jinak. Na pánev dej na kostky nakrájenou anglickou slaninu, (množství je na tobě), a pěkně pomalu vypeč, ke konci přidej volume, aby se...

(6) Zmrzlina ze zeleného čaje

15.02.2012 19:36
Kdo si lizne nechce jinou. O čem je asi řeč

(5) Kuře grilované na plechovce s pivem

15.02.2012 19:28
Koho by to napadlo, pozor Pohlreich v hlavní roli

(4) Steak

03.02.2012 23:12
Masožrouti pěkně si počtěte     Kdo má steak raději propečenější, je dobré dát na maso pokličku, měla by být větší než maso a menší než pánev.    Máš-li rád dobrou šťávičku, po vindání masa přidej trochu smetany na šlehání a nech spojit se šťávičkou.

(3) Švestkové povidla

03.02.2012 23:08
Jednoduše a rychle podle naich babiček

(2) Tatarák z lososa

03.02.2012 22:25
      Většina z vás jsou milovníci tataráku, zde najdete jak se dělá i fotodokumentací.     Stiskni si lososa

(1) Celerová bomba

02.10.2011 16:00
No a čím jiným začít než naší Křesánovskou pochoutkou.    Kotletu, kotlety, nebo krkovičku, měly by být tlusté asi 1 cm a s kostí (nemusí být), jemně naklepej tupou stranou nože, osol opepři dle chuti. Na pekáč rozetři sádlo, na něj polož připravené maso. Teď na hrubo nastrouhej...